Workshopdag: Bewust Musiceren

Voor amateurzangers- Zaterdag 24 oktober 2015, 10:00- 17:00- Terheijden, Witte Kerkje

Workshop Bewust Musiceren

Deze dag wordt op verschillende manieren gewerkt  aan (muzikaal) contact, klankkleur, concentratie en presentatie. We doen dit middels een uitgebreide warming up, muzikale spelletjes en repeteren een aantal koorwerken. Ook zullen verschillende canons en bodypercussion de revue passeren.

Op zondag 25 oktober zingen de deelnemers van deze workshop enkele stukken mee in het concertprogramma van Kamerkoor Toonkunst Rotterdam.

Deelnemers worden geacht hun eigen partij van te voren thuis in te studeren, zodat deze dag in het teken kan staan van samen muziekmaken en verdieping in de materie.

* Repertoire waar aan gewerkt wordt (alles moet van te voren voorbereid zijn)
– Brahms- Im Herbst
– Fauré- Cantique de Jean Racine (+ meezingen met Kamerkoor Toonkunst Rotterdam op zondag 25 okt)
– Sund- If you’re happy
– Button- Drink to me only
– Kodaly- Stabat Mater
– Bremer- Annelies uit Sas van Gent

Het doel van deze dag

Het vergroten van de muzikale beleving van iedere zanger en daarmee van de hele groep Overbrengen van deze muzikale beleving richting een publiek, het geven en ontvangen van feed-back. Het opbouwen van een koorklank en het luisteren naar elkaar.

Werkwijze

  • Uitgebreide warming up met theatrale elementen voor concentratie en bewustwording
  • Beleef de muziek van binnen en van buiten: soms ben je luisteraar en dan weer zanger. Er wordt in kleine groepjes gewerkt en aan elkaar gepresenteerd.
  • Oefeningen en experimenten voor verschillende opstellingen voor koorklank en individuele zangprestatie Wat doet dit met de individuele zanger en de klank van de groep?
  • Oefeningen voor podiumpresentatie, gekoppeld aan een muzikaal werk

Aanmelden

Stuur een mail aan Agaath Kaasschieter: agaath.kaasschieter@gmail.com