1. Scratch Matthaus Passion

zondag 13 februari 2022

10:00- 17:00 Rotterdam, Maassilo

Heerlijk een dagje de Matthaus zingen, misschien wel voor de eerste keer?!

Zangers van Toonkunst Rotterdam staan om je heen en Collegium Delft is het orkest.

Bestel je kaarten via: www.toonkunst.nl

2. Talkshow over hybride werken- Maria & Remco Bosgra (Young Capital)

In opdracht van Crowdale, live uitzending op 8 oktober 2021
    Talkshow over hybride werken met als gasten Maria van Nieukerken (dirigent)  & Remco Bosgra (Young Capital)
    Presentatie: Sanne van Arnhem
    OPmaat:
    Geinteresseerd in een workshop of training van Maria over Leiderschap & Groepsdynamiek?
    Geinteresseerd in de interactiviteiten die Maria heeft ontwikkeld voor digitale settings?
    Stuur een mail aan info@mariavannieukerken.com
  3. PA’dam: Bach in Monnickendam

by

Zondag 7 november 2021— 16:00 (toelichting om 15:45)

Grote Kerk, Monnickendam

PA’dam en het Nicolaas Consort o.l.v. Maria van Nieukerken, Wim Dijkstra, orgel

J. Pachelbel: Magnificat
    A. Bruckner: Os justi meditabitur sapientiam
    J.S. Bach: Tweede Franse Suite
    J.S. Bach: Eerste Orkestsuite BWV 1066
    J.S. Bach: Jesu bleibet meine Freude uit BWV 147

Entree: volwassenen €12,00, kinderen €1,00

Kaarten: www.bachinmonnickendam.nl

Bach in Monnickendam is de professionele concertserie van Waterland. Sinds 2004 organiseren dirigent Maria van Nieukerken en organist Wim Dijkstra jaarlijks ongeveer vijf concerten rond de muziek van Johann Sebastian Bach in de Grote Kerk in Monnickendam. Tijdens ieder concert klinkt een cantate van Bach, muziek op een van de monumentale orgels van de kerk, a capella koormuziek en instrumentale kamermuziek. Componist Gustavo Trujillo leidt ieder concert in met een toelichting op de muziek waarbij kamerkoor PA’dam en het Nicolaas Consort live voorbeelden zingen en spelen.

De zangers van PA’dam en de instrumentalisten van het Nicolaas Consort zijn allemaal professionele musici met een grote affiniteit voor de muziek van Bach. De concerten zijn zeer afwisselend en laagdrempelig. De duur is beperkt tot ongeveer een uur en de toegangsprijs is laag. De aansprekende toelichtingen van Gustavo Trujillo maken kenners en leken stap voor stap vertrouwd met de muziek van Bach. De Grote Kerk van Monnickendam is met zijn monumentale grootte, imposante uiterlijk en prachtige orgels een perfecte concertlocatie.

4. Meezingmiddagen amateurzangers- Mozarts Requiem

by

Amateurzangers kunnen zich een middag onderdompelen in Mozarts Requiem onder de bezielende leiding van dirigent Maria van Nieukerken! Daarbij krijgt iedere stemgroep een PA’dam zanger als coach, met speciale aandacht en tips & tricks specifiek voor jouw partij.

Eén middag, een muzikaal meesterwerk, nieuwe mensen ontmoeten, samen live zingen: dat wordt een feest!!

‘s Avonds ben je van harte welkom als luisteraar bij het concert van PA’dam.

• Zaterdag 2 oktober- Epe, Grote kerk

Meezingmiddag Mozarts Requiem: 14:00- 17:00/ Concert PA’dam: 20:00

Meer info & Bestellen: willemdicou@epischcentrum.nl

PAdam- Mozarts Requiem 2021- Flyer

5. PA’dam & Mozarts Requiem

by

PA’dam brengt Mozarts meesterwerk in een nieuwe context. PA’dam zingt het Requiem met een nieuwe échte pianopartij: een mix van Mozarts gedachten en de fantasie van componist  Gustavo Trujillo.

Hoe zou Mozart zelf zijn Requiem hebben begeleid op piano? Hoe zou Mozarts Requiem klinken in de intieme setting van 12 zangers? Dat waren zijn de uitgangspunten voor deze unieke versie van Mozarts Requiem door PA’dam!

PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken, Mirsa Adami- piano

Zaterdag 2 oktober- Epe, Grote kerk 20:00u + Meezingmiddag: 14:00- 17:00 (Bestellen: willemdicou@epischcentrum.nl)

Zondag 3 oktober- Doesburg, Gasthuiskerk 15:00 u (Bestellen: info@padam.nu)

Maandag 4 oktober- Friesland, City proms festival 20:00 (Bestellen: info@cityproms.nl)

NB: de website van PA’dam is tijdelijk uit de lucht, email adres werkt wél: info@padam.nu

Hieronder Trailers van de Concerten en de Meezingmiddagen, de Flyer, Filmpjes en de media aandacht via Podium Witteman & Vrije Geluiden

Trailer PA’dam & Mozarts Requiem:

PAdam- Mozarts Requiem 2021- Flyer

Trailer Meezingmiddag:

PA’dam & Mozarts Requiem in de media!

Podium Witteman NPO2- zondag 19 september

Te bekijken via npostart.nl/podium-witteman/19-09-2021/VPWON_1330889

VPRO Vrije Geluiden Radio 4- zaterdag 18 september

Te beluisteren via:

nporadio4.nl/uitzendingen/vrije-geluiden/237e25d0-f3c2-4f60-9eab-345c03703d2d/2021-09-18-vrije-geluiden-mozart-requiem-maar-dan-anders

De uitgebreide web-edit van dit interview : bit.ly/VGR4_20210918_PAdam_Mozart_Requiem