Muziek & scene

Maria’s versie van ‘Autorap’, componist Jan Vriend

Maria heeft inmiddels vele stukken en programma’s op haar naam staan waarin zij een bijzondere combinatie heeft gemaakt van traditioneel koorrepertoire met een bijzondere uitvoeringsvorm.
Door de toevoeging van theatrale elementen, een complete choreografie, bijzondere opstellingen en verschillende bezettingen binnen één programma, weet ze uitvoerenden en publiek te verrassen en te prikkelen.
Om zangers en koren hierin op te leiden heeft ze een scala aan oefeningen ontwikkeld, waarvan ze een deel ook gebruikt binnen trainingen voor het bedrijfsleven.
Belangrijkste elementen hierbij zijn: alle vormen van contact, aandacht, focus en concentratie.
Als u hier meer over wilt weten, kijkt u dan verder bij Workshops.

Een voorbeeld van een koorwerk in een geheel nieuwe uitvoeringsvorm is Simeon ten Holts Bi-Ba-Bo, oorspronkelijk geschreven voor vocaal kwartet. Na overleg met Simeon ten Holt kreeg Maria de vrije hand om van dit stuk een kooruitvoering te maken met een zelf ontwikkelde choreografie.
Maria heeft dit stuk vele malen uitgevoerd met het Nederlands Studenten Kamerkoor, zowel in de reguliere tournee als bij diverse evenementen in binnen- en buitenland.


Bi-Ba-Bo van componist Simeon ten Holt in de Jaarbeurs Utrecht’

Enkele composities waar Maria een theatrale zetting of regie van heeft gemaakt:
C. Jenkins- A mass for peace
S. ten Holt- Bi-Ba-Bo
J. Haydn- Die Jahreszeiten
F. Mendelssohn- Die erste Walpurgisnacht
J. Vriend- Autorap
G. Gould- So you want to write a fugue?
G. Fauré- Les djinns
J. Bremer- Mobielebelle
Diverse arrangementen Lichte Muziek