PA’dam

PA’dam: Bijzonder Ondernemend

PA’dam is een professioneel kamerkoor wat zich onderscheidt zich door flexibiliteit: een ondernemende instelling, veelzijdige programmering met een originele aanpak.

De zangers van PA’dam zijn zelfstandige en ambitieuze professionals. Zij hebben een een eigen carrière (als zanger, componist, dirigent) opgebouwd, waarin PA’dam een belangrijke rol speelt. Door de solistische mogelijkheden van de zangers wordt regelmatig koor & solo binnen 1 programma gecombineerd.

 

Origineel- PA’dam staat vanaf het begin onder de daadkrachtige en bindende leiding van Maria van Nieukerken. Zij heeft een zeer gevarieerde achtergrond. Door te experimenteren met de muziek zelf of met de vorm van uitvoering kiest zij vaak voor een originele benadering van het traditionele koorrepertoire. PA’dam zoekt zijn muzikale grenzen op, zoals bijvoorbeeld met Bachs Johannes Passion- By Heart, een bijzondere ervaring was voor zowel het publiek als de musici.

Ook bedacht Maria ‘PA’dam ZINGT(!) Bachs Goldbergvariaties ‘, in samenwerking met cabaretier/musicus Vincent Bijlo die de rol van J.S. Bach vertolkte. Deze productie ging regelmatig in reprise, w.o. in 2019 in het Eilat Chamber Music Festival met de beroemde Israelische acteur Dov Glickman als Bach!

Veelzijdig– PA’dam heeft in zijn vijftienjarig bestaan een grote diversiteit aan producties op zijn naam gezet. Van Bach tot Schönberg, van oude Italiaanse madrigalen tot rockmuziek.

Juist veelzijdigheid maakt dat het koor én de individuele zangers blijven groeien en steeds nieuwe inspiratie vinden.

PA’dam werkt regelmatig in de (heavy) metal scene, zoals het opnemen van diverse CD’s voor EPICA:

En de a cappella versie van Rivers werd zelfs een echte hit! https://youtu.be/BHF6ElthIho

 

Publiekgericht- PA’dam musiceert op een open en indringende wijze, die het publiek persoonlijk raakt. Een concert wordt vaak ingeleid met een toelichting op het stuk of zelfs een gehele workshopdag!

 

In de PA’dam & Friends-concerten krijgen gevorderde amateurzangers de kans om samen met PA’dam een werk uit te voeren. Deze formule is bijzonder inspirerend voor zowel PA’dam als de ‘Friends’ en leidde in het verleden tot succesvolle uitvoeringen van Martin’s dubbelkorige Mis en Bachs Matthaus Passion. Voor april & september: zie de Agenda!

Comité van Aanbeveling: Paul van Nevel- dirigent, Roberta Alexander- zangeres, Daniel Reuss- dirigent, Ton Hartsuiker (r.i.p.) – pianist, Daan Manneke- componist, Maarten Koningsberger- zanger, Lenie van den Heuvel- zangeres.

 

Meer lezen over PA’dam: www.padam.nu