Workshopdag Bewust Musiceren

Zaterdag 5 okt 2019, 10:00- 15:00

in opdracht van Toonkunstkoor Zutphen

besloten evenement

www.toonkunstzutphen.nl


Boek deze workshop voor uw koor?

Workshop Bewust Musiceren

Deze dag wordt op verschillende manieren gewerkt  aan (muzikaal) contact, klankkleur, concentratie en presentatie. We doen dit middels een uitgebreide warming up, muzikale spelletjes en repeteren een aantal koorwerken. Ook zullen verschillende canons en bodypercussion de revue passeren.

Deelnemers worden geacht hun eigen partij van te voren thuis in te studeren, zodat deze dag in het teken kan staan van samen muziekmaken en verdieping in de materie.

Het doel van deze dag

Het vergroten van de muzikale beleving van iedere zanger en daarmee van de hele groep Overbrengen van deze muzikale beleving richting een publiek, het geven en ontvangen van feed-back. Het opbouwen van een koorklank en het luisteren naar elkaar.

Werkwijze

  • Uitgebreide warming up met theatrale elementen voor concentratie en bewustwording
  • Beleef de muziek van binnen en van buiten: soms ben je luisteraar en dan weer zanger. Er wordt in kleine groepjes gewerkt en aan elkaar gepresenteerd.
  • Oefeningen en experimenten voor verschillende opstellingen voor koorklank en individuele zangprestatie Wat doet dit met de individuele zanger en de klank van de groep?
  • Oefeningen voor podiumpresentatie, gekoppeld aan een muzikaal werk

Deze dag voor uw koor of vocalgroup organiseren?

Mail: info@mariavannieukerken.com