PA’dam zingt! Canto Ostinato

Vanaf eind januari 2023 brengt PA’dam: Canto Ostinato- The Vocal Experience

Wat voelt er dichterbij dan het geluid en de expressie van de menselijke stem?
PA’dam heeft een lange traditie in het uitvoeren van stukken die oorspronkelijk niet voor koor zijn bedoeld. Nu is het tijd voor Simeon Ten Holts meesterwerk: Canto Ostinato!

Voorproefje: https://youtu.be/ITZZ8Z1mN80

Concerten:

Vr 27 januari, avond: Amersfoort of Epe (try out)
Zo 29 januari, 20:15u: Utrecht – Tivoli Vredenburg
Vr 3 februari, 20:15u: Amsterdam- Waalse Kerk
Za 4 februari, 20:15u: Rotterdam- Laurenskerk of Steigerkerk
Do 18 mei, 20:15u: Bergen- Bollenschuur (Festival CanTonaal)
Za 17 juni, 20:15u: Doesburg – Grote of Martinikerk
Za 24 juni, 20:00u: Leeuwarden- Westerkerk (City Proms Festival)

Kaarten via: www.padam.nu, bij Agenda

De minimale veranderingen in de patronen van deze muziek zorgen voor een gevoel van eindeloosheid, wat versterkt wordt door de lange lijnen en doorgaande klanken van de zangers. De muziek verschuift zo langzaam, dat veranderingen soms nauwelijks waarneembaar zijn. Deze minimale muzikale verschuivingen krijgen vorm in de choreografie van de zangers.

Vocal & Experience

Bij Canto Ostinato- The Vocal Experience worden de mogelijkheden van de stem in deze ‘minimal music’ Maximaal benut. De klank van PA’dam wordt vermengd met de puntigheid van het instrumentale ensemble. Daarbij wordt de ruimte gebruikt in letterlijke en figuurlijke zin.

Kleine variaties in de zich steeds herhalende ‘Episodes’ zorgen voor een gevoel van eindeloosheid, echter ook voor twijfel van het oor! Deze minimale muzikale verschuivingen vormden tevens de basis voor een spannende choreografie van regisseur Nick Fleuren.

We creëren twee werelden: die van PA’dam op het podium met u in de zaal én die van PA’dam op het projectiescherm.

Een theater wat opent en sluit met prachtige van te voren opgenomen filmbeelden van zangers die u live op het podium ziet. In de projectie wordt ingezoomd op de bewegingen die u live ziet, ze worden vergroot of juist verkleind, vertraagd of juist versneld. Weet u nog wat fantasie en werkelijkheid is, als dat heel dicht bij elkaar komt?