PA’dam zingt! Canto Ostinato

Vanaf eind januari 2023 brengt PA’dam: Canto Ostinato- The Vocal Experience

Voorproefje: https://youtu.be/LtfZtWMu7Mk

Hoor de ruimte en zie de klank

Wat voelt er dichterbij dan het geluid en de expressie van de menselijke stem? PA’dam brengt je de koorpremière van Canto Ostinato door maar liefst 16 zangers. Alle mogelijkheden van de stem worden maximaal benut voor deze minimal music. De bijzondere klankwereld wordt verrijkt met het warme geluid van marimba’s, harp en contrabas.

Muzikale lijnen worden versterkt door expressieve bewegingen van de zangers, vanuit wisselende posities in de ruimte. Videoprojecties vergroten of verkleinen, vertragen of versnellen hun bewegingen. Laat je ogen meedansen op deze twee versies van de werkelijkheid; een indrukwekkende vertaling van het ongrijpbare karakter van Canto Ostinato.

Zet de tijd stil

Simeon Ten Holts meesterwerk kent al een lange succesgeschiedenis. De aanhoudende, langzaam veranderende muziek leidt tot een gevoel van eindeloosheid, een trance met ook zeer opzwepende ritmische momenten. Onderga de unieke koorversie met de zangers van PA’dam!

PADAM_Canto Ostinato_Flyer PDF

Concerten:

Vr 27 januari, avond: Epe (try out)
Zo 29 januari, 20:15u: Utrecht – Tivoli Vredenburg
Vr 3 februari, 20:15u: Amsterdam- Waalse Kerk
Za 4 februari, 20:15u: Rotterdam- Steigerkerk
Do 18 mei, 20:15u: Bergen- Bollenschuur (Festival CanTonaal)
Za 17 juni, 20:15u: Doesburg – Grote of Martinikerk
Zo 18 juni, 21:00: Amsterdam- Waalse Kerk of Dominicuskerk
Za 24 juni, 20:00u: Leeuwarden- Westerkerk (City Proms Festival)

Kaarten via: www.padam.nu/Agenda-en-tickets

Vocal & Experience

PA’dam heeft een lange traditie in het uitvoeren van stukken die oorspronkelijk niet voor koor zijn bedoeld. Nu is het tijd voor Simeon Ten Holts meesterwerk: Canto Ostinato!

Bij Canto Ostinato- The Vocal Experience worden de mogelijkheden van de stem in deze ‘minimal music’ Maximaal benut. De klank van PA’dam wordt vermengd met de puntigheid van het instrumentale ensemble. Daarbij wordt de ruimte gebruikt in letterlijke en figuurlijke zin.

De minimale veranderingen in de patronen van deze muziek zorgen voor een gevoel van eindeloosheid, wat versterkt wordt door de lange lijnen en doorgaande klanken van de zangers. De muziek verschuift zo langzaam, dat veranderingen soms nauwelijks waarneembaar zijn. Deze minimale muzikale verschuivingen krijgen vorm in de choreografie van Nick Fleuren.

We creëren twee werelden: die van PA’dam op het podium met u in de zaal én die van PA’dam op het projectiescherm.

Een theater wat opent en sluit met prachtige van te voren opgenomen filmbeelden van zangers die u live op het podium ziet. In de projectie wordt ingezoomd op de bewegingen die u live ziet, ze worden vergroot of juist verkleind, vertraagd of juist versneld.

Weet u nog wat fantasie en werkelijkheid is, als dat heel dicht bij elkaar komt?