1. Matthaus Passion in De Doelen

Toonkunst Rotterdam & Collegium Delft o.l.v. Maria van Nieukerken

Evangelist:Gerben Houba

Christus: Maarten Koningsberger

Aria’s: Johannette Zomer – sopraan, Elsbeth Gerritsen – alt, Joris Derder- bas, Marcel Reijans- tenor.

Kinderkoor: 200 kinderen o.l.v. Zangexpress en Zingen voor Kids o.l.v. Jacqueline Jansen

Kaarten: www.toonkunst.nl

donderdag 26 maart ook te beluisteren in Almere! KAF theater

2. BEvocal in Veurne- Belgian National Youth Choir

Zondag 16 februari 2010- 15:00

Sint- Walburgakerk, Veurne (BE)

Winterconcert

AMBASSADEUR VOOR KOORZANG IN BELGIË
    Een topkoor voor zangers van 18 tot 30 uit heel België, dat jongeren kansen geeft om hun talenten te ontwikkelen. Een nieuwe, creatieve samenwerking tussen de drie taalgemeenschappen in ons land. Een ambassadeur voor koormuziek uit België die nationaal en internationaal optreedt.
    De artistieke leiding is in handen van een dynamische, gerenommeerde internationale dirigent en een vocal coach uit België. De zangers worden geselecteerd op basis van audities.

3. Workshopdagen Aria’s Bachs Matthaus Passion

Workshopdagen

Zing Zélf de Aria’s uit Bachs Matthäus Passion!

7 MAART 2020 — ROTTERDAM, 10:00- 17:00
    15 MAART 2020 — ALMERE, 10:00- 17:00

Heb je altijd al de aria’s uit Bachs meesterwerk willen zingen? Dat kan! Onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken en begeleid door een klein ensemble, zing je alle aria’s in groepsverband.

Maria vertelt interessante achtergrondinformatie, anekdotes en de ervaringen van bekende Nederlandse solisten met deze muziekstukken. Een dag intensief en ontspannen bezig zijn, laat de aria’s meer tot leven komen en maakt je beleving van de Matthäus Passion nog intenser.

Je hoeft niet alle aria’s voor te bereiden (maar het mag natuurlijk wel). We werken grotendeels met de hele groep, waarbij soms een kopgroep van mensen die de betreffende aria goed kennen, het voortouw neemt.

De Ariadag is dus voor beginners én gevorderden.
    Meedoen kost € 25 per persoon.

Je bent welkom vanaf 9.30 uur. Neem zelf lunch en bladmuziek mee.

Opgeven via: www.toonkunst.nl

4. Meezing Matthaus Passion- Laurenskerk Rotterdam

Meezing-Matthäus- 14 MAART 2020

Laurenskerk, Rotterdam

Ken je het principe van de Meezing-Matthäus? Iedereen mag meedoen deze dag, van Matthäus-beginner tot ervaren koorzanger. Heel bijzonder: als deelnemer kan je op 28 maart, de dag van het concert van Toonkunst, vanuit de zaal enkele delen meezingen!

Onze Meezing-Matthäus onderscheidt zich van andere meezing-uitvoeringen door de steun van de Toonkunstzangers. Zij kennen het werk door en door; dit belooft hoge kwaliteit en veel zangplezier voor iedereen.

We gaan aan de slag met hoogtepunten uit Bachs Matthäus Passion, de grote koordelen: opening en slotkoor van het eerste deel, het slotkoor, en natuurlijk ‘Sind Blitze, sind Donner’.

In de ochtend werken we met een pianist, vanaf de middag komt het orkest Collegium Delft erbij en hoor je het totaal ontstaan. Aan het eind van de middag sluiten de schoolkinderen zich aan, die ook bij het concert op 28 maart mee zullen zingen.

We sluiten de dag af met een Avondconcert van ongeveer anderhalf uur muziek uit de Matthäus Passion. Vrienden, familieleden en bekenden: een kaart bestel je hieronder voor slechts € 10!
    Meedoen aan de Meezing-Matthäus kost € 35 per persoon (t/m 18 jaar en studenten € 28). Een combi-kaart met het slotconcert van 28 maart kost € 55.

Aanmelden: www.toonkunst.nl

5. PA’dam- Bach Kantates in Monnickendam

Zondag 19 april 2020
    15:15- Monnickendam, Grote Kerk (Zarken 2)

PA’dam
    Nicolaas Consort & Wim Dijkstra- orgel
    mmv Osama Meleegi- slagwerk
    o.l.v. Maria van Nieukerken

Programma Bach & Africa
    Bach- Kantate 166 ‘Wo gehest du hin
    Buxtehude- Kantate ‘Der Herr ist mit mir
    Frescobaldi- ‘Cento Partite sopra Passacagli’

Bach in Monnickendam is de professionele concertserie van Waterland. Sinds 2004 organiseren dirigent Maria van Nieukerken en organist Wim Dijkstra jaarlijks vijf concerten rond de muziek van Johann Sebastian Bach in de Grote Kerk in Monnickendam. Tijdens ieder concert klinkt een cantate van Bach, muziek op een van de monumentale orgels van de kerk, a capella koormuziek en instrumentale kamermuziek. Componist Gustavo Trujillo leidt ieder concert in met een toelichting op de muziek waarbij kamerkoor PA’dam en het Nicolaas Consort live voorbeelden zingen en spelen.

De zangers van PA’dam en de instrumentalisten van het Nicolaas Consort zijn allemaal professionele musici met een grote affiniteit voor de muziek van Bach. De concerten zijn zeer afwisselend en laagdrempelig. De duur is beperkt tot ongeveer een uur en de toegangsprijs is laag. De aansprekende toelichtingen van Gustavo Trujillo maken kenners en leken stap voor stap vertrouwd met de muziek van Bach. De Grote Kerk van Monnickendam is met zijn monumentale grootte, imposante uiterlijk en prachtige orgels een perfecte concertlocatie.

www.bachinmonnickendam.nl