1. Toonkunst Rotterdam: Scarlatti & Howells

Howells- Requiem

2. Einstein on the Beach- Collegium Vocale Gent

Philip Glass [1937–] * Einstein on the Beach

2 november 2018- 19:00, Concertgebouw Brugge (BE), 4 november 2018- 18:00, Philharmonie Essen (DE)

On tour vanaf mei 2019, in Nederland te zien 22 mei 2019- 20:15, De Doelen Rotterdam

Suzanne Vega verteller
    Germaine Kruip visuals
    Maarten Beirens dramaturgie

Collegium Vocale Gent
    Ictus Ensemble
    Maria van Nieukerken repetent & koorcoach
    Georges-Elie Octors muzikale leiding

Iconisch, grensverleggend en spraakmakend zijn maar enkele termen om de cultopera Einstein on the Beach te omschrijven. Hoewel componist Philip Glass en regisseur Robert Wilson dit sleutelwerk uit de 20e eeuw een opera noemden, deed geen enkel element uit de voorstelling ook maar enigszins denken aan het traditionele genre. Einstein duurt vier uur en wordt gespeeld zonder pauzes, heeft geen plot, er zijn geen gezongen rollen en het ‘orkest’ bestaat uit synthesizers, houtblazers, een sopraan en een koor. Geheel in de geest van titelfiguur Albert Einstein zingt het koor enkel getallen en notennamen. En dat is meteen ook de sleutel tot deze raadselachtige compositie: de makers stoeien met tekens en formules die aan de kern van het bestaan raken. Een indrukwekkende cast met popzangeres Suzanne Vega, de Nederlandse kunstenares Germaine Kruip, Collegium Vocale Gent en Ictus ontrafelen dit onvergetelijke werk!

Tickets& meer info: www.collegiumvocale.com