Toonkunst Rotterdam

Toonkunst Rotterdam bestaat uit 100 enthousiaste en gevorderde amateurzangers. Samen vormen zij het Grootkoor. Ongeveer 25 zangers zijn tevens lid van het Kamerkoor en repeteren op een tweede avond in de week aan eigen programma’s.
Het Grootkoor voert tweejaarlijks Bachs Mattheus Passion uit in de Doelen en daarnaast stonden afgelopen jaren Verdi’s Requiem, Brahms’ Ein Deutsches Requiem’, Bachs ‘Hohe Messe’, Haendel/Mozarts ‘Der Messias’ en vele andere grote werken op het programma, zoals Tippetts ‘A child of our time’, uitgevoerd in o.m. de Gedaechtniskirche te Berlijn. Daarnaast werkt het koor samen met verschillende orkesten, waaronder Sinfonia Rotterdam (Beethovens ‘Symfonie IX’ en het Veerhavenconcert 2014).
Het Kamerkoor kent een zelfstandige avontuurlijke programmering en is tevens makkelijk inzetbaar voor evenementen of kleinere concerten.

Komende Concerten Toonkunst Rotterdam

Vrijdag 2 oktober 2015- Thnx! Van Bach tot Love Potion, 19:30- Pelgrimvaderskerk Rotterdam

Zondag 25 oktober 2015- Dubbelkorige mis van Rheinberger, 15:30- Witte Kerkje Terheijden

Zaterdag 11 december 2015- Concert Humain, 20:15- Laurenskerk Rotterdam