1. Workshop Matthaus Passion- Zing zelf de Aria’s!

De kans om eens zelf alle Aria’s uit Bachs Matthaus Passion te zingen! o.l.v. Maria van Nieukerken

Indien u belangstelling heeft voor een speciale editie voor uw koor neem dan contact op!

Gebruik voor inschrijven of meer info: info@mariavannieukerken.com

Editie 2020- Zaterdag 7 maart 2020

10:00- 17:00- Rotterdam, Prinsekerk (achter CS)

Actie foto tutti- Willem de Roode

Doel:

Het doel is om van binnenuit (door zelf te zingen) en van buiten (door gevarieerde achtergrondinformatie) nader kennis te maken met alle aria’s uit de Matthaus Passion. Hierdoor zullen de aria’s meer tot leven komen wat leidt tot een grotere betrokkenheid met de Matthaus Passion als geheel- ook als men de volgende keer in een concert weer ‘gewoon’ de koordelen zingt.

Opzet:

De dag houdt het midden tussen scratch en workshop. Men hoeft niet alle aria’s voor te bereiden, maar het mag natuurlijk wel… We werken grotendeels met de hele groep, waarbij soms een kopgroep van mensen die de betreffende aria goed kent het voortouw neemt. We werken samen met een instrumentale solist een aantal stukken verder uit.

* Gedurende de dag zingt u alle Aria’s van de Mattheus Passion in groepsverband

* Toelichting en informatie over de Aria’s (tekst, muziek, plaats en rol in het verhaal)

* Inside information van Nederlandse solisten over de ervaringen met ‘hun eigen Aria’s’ , verteld door Maria van Nieukerken n.a.v. interviews die zij met hen heeft gehouden

* Demonstratie en uitleg door 3 instrumentale solisten waarmee ook samen gemusiceerd wordt

Toelichting

We behandelen de Aria’s qua tekst en muziek en qua plaats, karakter en rol in het verhaal. We studeren ze in, waarbij we niet alleen kijken naar de noten van de solist, maar ook naar de rol van het orkest. Ook krijgt u meer informatie over de rol van de Aria op het moment in het stuk en binnen het grotere verhaal.

Gedurende de dag krijgt u de persoonlijke verhalen van bekende Nederlandse Bachsolisten te horen. Welke Aria zingen zij het liefst? Welke vinden zij lastig en waarom? Wat was hun eerste ervaring met de Mattheus Passion? Maar ook grappige anekdotes en bijzondere ervaringen van deze solisten passeren de revue… Maria van Nieukerken vertelt hierover n.a.v. de interviews die zij hield met deze mensen.

Vanaf de middag komen er instrumentale solisten langs die hun instrument en partij van dichtbij demonstreren en samen met de deelnemers musiceren.

Instrumentale solisten:

Machteld van Delft- viool, Douwe van der Meulen- hobo

Kosten Workshop: E 40,00.

Eigen lunch meenemen

Inschrijven?

Stuur een mail aan info@mariavannieukerken.com

Vermeld a.u.b. :

– Uw naam, leeftijd en uw emailadres

– Uw stemsoort en evt. de naam van uw koor/ zangdocent

– Uw persoonlijke top3 van favoriete Aria’s uit de Matthäus Passion- deze hoeven niet van uw stemgroep te zijn, maar zijn bedoeld voor de enquete

2. Matthaus Passion in De Doelen

Zaterdag 28 maart 2020, 19:30- Rotterdam, De Doelen